Kennismaken

U zoekt een warme persoonlijke school waar u vertrouwen in heeft? En u zoekt een inspirerend team van leerkrachten? Kom dan eens kennismaken op Berkenveld. 

Wilt u als ouder kennismaken met onze school? Dan bent u uiteraard van harte welkom! Voor een kennismakingsgesprek en rondleiding door de school kunt u contact opnemen met onze directieondersteuner Astrid Adriaanse. In dit gesprek vertelt zij een aantal belangrijke zaken van onze school. Ook bekijkt u met haar de school.

Tijdens dit gesprek krijgt u een tasje met belangrijke informatie, zoals de schoolgids uitgereikt, zodat u later nog eens rustig alles na kunt lezen. Na dit gesprek kunt u besluiten uw zoon of dochter in te schrijven voor onze school. 

Voor het eerst naar school

Het is voor uw kind vaak erg spannend om naar de kleutergroep te gaan. Om uw zoon of dochter voor te bereiden op wat komen gaat, mag uw kind vanaf 3 jaar en 10 maanden gedurende 5 dagdelen “op visite” komen. Dit om alvast te wennen aan de groep en de leerkracht. 

Een overstap 

Natuurlijk kan het ook gebeuren dat uw kind van een andere basisschool de overstap naar onze school maakt. In dat geval nodigen we hem of haar graag uit om, voor de daadwerkelijke komst op school, een middag in de betreffende groep door te brengen. Zo is op de eerste dag niet alles nieuw.

Inschrijven 

U wilt uw kind aanmelden voor onze school? Daar zijn wij natuurlijk blij mee. Om alle inschrijvingen goed te laten verlopen, volgen wij altijd de onderstaande inschrijfprocedure. 

Stap 1: U maakt een afspraak met Astrid Adriaanse voor een intake-gesprek en een rondleiding door te bellen naar 0165- 301806 of te mailen naar a.adriaanse@kporoosendaal.nl 

Stap 2: Na het intake-gesprek wordt de aanmelding van uw kind besproken met ons zorgteam. Na akkoord kan de inschrijving definitief gemaakt worden.

Stap 3: Na inschrijving ontvangt uw zoon of dochter een uitnodiging voor vijf kijkochtenden. Deze zullen plaatsvinden voorafgaand aan de eerste schooldag. Zo krijgt uw kind alvast een beeld van onze school en kan het kennismaken met zijn of haar klasgenootjes. Mocht uw kind van een andere school komen, dan volstaat 1 kijkdag.

Stap 4: Uw zoon/dochter kan vervolgens op de afgesproken eerste schooldag definitief beginnen. Ongetwijfeld het begin van een mooie en leerzame schooltijd! 

Heeft u vragen over de inschrijving of de te volgen stappen? Neemt u dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 Wij zijn bereikbaar op 0165-301806. Hopelijk tot ziens!