Een vertrouwde plek

In de tijd dat uw kind niet bij u is of kan zijn, wilt u natuurlijk wel graag dat hij of zij veilig en vertrouwd wordt opgevangen. Sinds 2011 is aan Basisschool Berkenveld een kindercentrum gekoppeld. Dit kindercentrum bestaat uit Peutergroep Berkenveld en Kober Buitenschoolse opvang. Zo is er altijd een passende opvang voor uw kind.

 

Overblijven

Op basisschool Berkenveld wordt vanaf begin schooljaar 2014/2015 het overblijven verzorgd door Stichting TSO de Berk. Het overblijven is mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en voor de bovenbouw op vrijdag. Met veel enthousiasme zijn er verschillende (vooral) ouders die zich vrijwillig inzetten voor de tussen schoolse opvang op onze school. Ook het bestuur bestaat volledig uit ouders/vrijwilligers van op Berkenveld schoolgaande kinderen. Voor het coördineren van alle vrijwilligers is er een coördinator minimaal twee dagen per week aanwezig. Door deze vrijwilligers is het mogelijk om u als ouder tegen lage kosten uw kind(eren) op een gezellige, pedagogische en verantwoorde manier te laten overblijven op Berkenveld. Met veel zorg wordt er door de vrijwilligers alles uit de kast getrokken om voor alle overblijfkinderen een gezellige, plezierige lunchpauze te creëren. Met o.a. verkleedkist, tenten bouwen, schat zoeken en schminken is het voor iedere dag weer een uurtje feest op Berkenveld.

 

Niet alleen de kinderen zijn erg enthousiast over het overblijven, maar ook ouders en leerkrachten. Tijdens het overblijven worden er soms foto’s en/of filmpjes gemaakt van uw kind.  Deze zullen uitsluitend in het bezit blijven van stichting TSO de Berk. Zij zullen te zijner tijd vertoond worden in het fotoalbum op de internetsite van stichting de Berk, zodat u ze kunt bekijken. Eventueel kunnen ze gebruikt worden ter observatie voor ervaring/leer doeleinde binnen het eigen vrijwilligersteam. Indien u hier bezwaar tegen heeft kunt u dat uiteraard kenbaar maken.


Omdat Stichting de Berk een kleine stichting is en een eigen draai kan geven aan het te bieden concept, past het perfect bij het dorpsimago van basisschool Berkenveld. Als tussen schoolse opvang ligt voor ons het doeleinde bij een vertrouwde, veilige omgeving waar de kinderen hun lunchtijd met plezier kunnen doorbrengen. Zoals ook op Basisschool Berkenveld is bij het overblijven bij Stichting de Berk ieder kind welkom en waardevol.  Want tenslotte is ieder kind uniek en mag altijd gewoon zichzelf zijn. Wij als stichting de Berk werken voor een groot deel van de administratie met Murlen/ iDEALnet dienstverlening.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website http://www.murlendienstverlening.com/home.htm

 

Aanmelden voor het overblijven kunt u doen middels het inschrijfformulier, deze is aan te vragen bij de leerkracht of via de mail coordinator@tsodeberk.nl. Zodra u het inschrijfformulier heeft ingeleverd bij de juf van uw kind, ontvangt u aansluitend een mail van Murlen/iDEALnet met alle verdere informatie voor het definitief aanmelden.

 

Buitenschoolse opvang

U zoekt opvang voor uw kind voor of na schooltijd? Kober Kindercentra verzorgt in het Kindercentrum Berkentuin de buitenschoolse opvang. Kober Buitenschoolse opvang biedt opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Heeft u specifieke opvangwensen of bent u benieuwd naar de kosten? Kober helpt u graag verder!